Dolle Diva, Amersfoort

Gepubliceerd op 3 februari 2024 om 22:21

Dolle Diva is een eetbar die je niet wilt missen. Met een plafond vol kroonluchters, prachtige bar, mooie wandbeschilderingen en decoraties, fluwelen banken en neon borden kijk je je ogen uit.

 

Wij kwamen hier een borreltje drinken. Bij binnenkomst moeten we wachten tot we een plekje toegewezen krijgen (hadden niet gereserveerd). Ondertussen kijken we onze ogen uit. Overal hangen prachtige kroonluchters, als je goed kijkt zijn er een aantal dezelfde verspreid door het hele restaurant. Verder zie je een neon borden, bijzondere schilderijen en is de muur ook op sommige plekken prachtig beschilderd, net als de vloer. De stoelen, tafels en met name de lichtgevende marmeren bar is bijzonder. Alles is heel uitgesproken, met drukke prints en felle kleuren en toch past het op de een of andere manier bij elkaar. het is "dé over-the-top eetbar met oogverblindende cocktails en een adembenemend, uitbundig interieur" aldus Dolle Diva zelf.

We krijgen een tafeltje toegewezen en kijken op de kaart. We hebben zicht op de halfopen keuken wat eigenlijk door alle entourage om je heen nauwelijks opvalt en je ruikt hier echter niets van in het restaurant. Er kan geluncht, gedineerd en een borrelhapje gegeten worden. Wij kiezen voor 2 cocktails en een portie kaasstengels. Het is vrij prijzig, maar wel erg lekker! Er wordt aandacht besteed aan het eten; de kaasstengels worden niet 'gewoon in een bakje' bij je geserveerd. En de cocktails waren lekker! Als je mij kent, weet je dat ik snel voor een 'Pornstar Martini' zal gaan. Hier ging ik dus voor een variant daarop: 'Red Panther Pornstar' (mijn vriendin ging voor dezelfde).

Misschien een rare tip; maar als je hier bent, breng dan ook een bezoekje aan het toilet. Ook dit is een beleving met schermen die de muren volledig bedekken waarop allerlei projecties plaatsvinden en ook hier kom je het prachtige lichtgevende marmer tegen.

 

Kortom: wil je een keer wat anders, ga dan naar Dolle Diva. Het is vrij prijzig, maar een borreltje doen aan de bar of enkel een toetje eten is ook al leuk!

 

↬ Alle dagen geopend (ma en di vanaf 17.00, rest van de week vanaf 12.00)

↬ Adres: Groenmarkt 3-5, Amersfoort

↬ Misschien is deze locatie minder geschikt als je niet goed tegen veel prikkels kan ;) 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.