Winterberg, Duitsland

Het is voorjaarsvakantie! En wij gaan een weekje naar Winterberg. Het stond al een tijd op m'n lijstje om heen te gaan want: ski-oord op maar 4 uur rijden vanaf Den Haag. Ideaal! Vorig jaar is het niet gelukt, toen waren we te laat met boeken en wat er over was vond ik véél te duur, dus nu ruim op tijd geboekt. MAAR.. nu is er GEEN sneeuw! Op de webcam is alles groen en we lezen dat de opgespoten skidalingen erg papperig zijn.. Huilen.. We gingen voor de sneeuw, aangezien de kinderen dat in hun leven in Nederland nog maar 1 keer meegemaakt hebben.. Maar we maken er wat van!

Lees meer »

Mechelen, België

We zijn samen een weekendje naar Mechelen! Eens in de zoveel tijd vinden we het fijn om even samen er op uit te gaan zonder de kinderen.  Vaak is dit in de vorm van een stedentripje, daar doen we de kinderen namelijk toch geen plezier mee ;) Én meestal wel redelijk in de buurt zodat als er iets is met de kinderen, we er met een paar uur weer zijn. Mechelen is dan ideaal! Wel echt even weg, andere omgeving en vanaf Den Haag maar 2 uurtjes rijden. We overnachten daarnaast heel bijzonder, in een oude kerk (zie Martin's Patershof, Mechelen)!

Lees meer »

Echternach & Müllerthaltrail, Luxemburg

We verblijven een nachtje in Echternach. Het is de oudste stad van Luxemburg. Vanuit hier kan je ook een route van de Müllerthal Trail doen. Wij doen een stukje van de trail met de kinderen, omdat deze trail wel erg veel km voor ze heeft (37), maar slapen eerst een nachtje in deze leuke, gezellige stad (wat meer als een dorp aanvoelt).

Lees meer »

Provence, Frankrijk

Onze zomervakantie dit jaar is naar Zuid Frankrijk en we verblijven in het schattige dorpje Charleval op camping Luberon parc van Yelloh village.  Van hieruit maken we uitstapjes naar Spirale de pierre, Abbaye de Silvacane, Lourmarin, Roussellon, the Provençal Colorado, Gordes, L'isle sur la Sorgue, Gorges de Regalon, Calanques national park, Cassis, Marseille, Parc naturel regional de Camargue en Royaume des Arbres (klimpark). Op de weg terug gaan we nog langs Pont du Gard en Pont d'Arc.

Lees meer »

Brugge, België

Dateweekend - Samen een weekendje naar Brugge, zonder de kinderen, even samen. En dan is het romantische Brugge zeker een aanrader!

Lees meer »

West Toscane, Italië

Wij houden van Italië, het landschap, de cultuur, het eten. We zijn er een aantal keer geweest en verblijven dit keer aan de westkust van de Toscane en maken uitstapjes naar San Vincenzo, Piombino, Pisa, Livorno en Elba, maar over deze laatste een aparte blog.

Lees meer »

Toscane, Italië

We verblijven deze zomer bij het Gardameer en maken uitstapjes naar o.a. Verona, Venetië, Florence, Sirmione. Het is midden in de corona waardoor er wat beperkingen en maatregelen zijn.

Lees meer »