Brugge, België

Gepubliceerd op 8 januari 2023 om 22:27

Dateweekend - Samen een weekendje naar Brugge, zonder de kinderen, even samen. En dan is het romantische Brugge zeker een aanrader!


De Brugse markt, Beerwall, Brouwerij de Halve maan, onze Lieve Vrouw, Sint Janshospitaal, Begijnhof, met een bootje over het water, etc. En natuurlijk horen daar de wafels, bier en lekker eten ook bij!

Wij hebben verbleven in Grand Hotel Casselbergh Brugge, hebben wafels gegeten bij tea-room Laurent en Pizza bij Amuni. Alle 3 aanraders.


Niet verwacht, maar de eerste week van januari is het ook nog volop kerst overal in Brugge en dat gaf toch nog wel extra sfeer! Kerstbomen, kerstmarkten, kerstliedjes nog overal, lichtjes, erg gezellig!

 

Dag 1; Romantisch Brugge

Na 2,5 uur rijden komen we aan in Brugge. We parkeren in eerste instantie vlakbij het hotel in de straat. We checken in bij Grand Hotel Casselbergh en brengen de koffers (trolly's) naar de kamer. Er blijkt nog plek te zijn in de garage en zetten de auto in de garage van het hotel. We rijden een smal straatje in en gaan met de auto een lift in zodat we in de garage kunnen parkeren. Sleutels moeten we achter laten, omdat het een kleine parkeerplaats is waardoor er dubbel geparkeerd wordt. Mocht er iemand uit moeten, zetten zij de auto die er evt. voor staat opzij.
Het hotel ligt midden in het centrum, ideaal! Het is een modern hotel, maar met oude authentieke elementen.

We slenteren door de stad en kijken naar de mooie, oude, gezellige gebouwen. Op sommige hofjes is het net of je even terug de tijd in gaat. Het verbaast ons dat er overal nog een kerstsfeer is! Er staan kerstbomen, wordt kerstmuziek gedraaid en hier en daar zijn nog kleine kerstmarktjes. Aangezien we dit jaar door omstandigheden niet echt een kerstgevoel hebben gehad en hebben gevierd, vinden we dit extra fijn en struinen langs de gezelligheid. 
Na een tijdje krijgen we trek en twijfelen om een wafel te halen bij een tentje of even te gaan zitten binnen. We besluiten dit laatste te doen en gaan bij tea-room Laurent naar binnen waar we een warme chocolademelk en (Luikse) wafel bestellen. Lekker!

Hierna slenteren we nog wat door de stad en komen langs Beerwall street waarin allerlei bier te zien is. 

We willen graag met een bootje de stad vanaf het water bekijken en twijfelen of we dit met schemer doen, of morgen ochtend. Uiteindelijk besluiten we dit nu nog te doen. Achteraf erg blij mee! De stad is nu mooi verlicht en geeft een extra gezellige sfeer door de lichtjes overal. We hebben geluk, het was de laatste boot van vandaag.
Hierna gaan we eten, we zijn nog wat vroeg en wandelen nog wat rond. Na een tip besluiten we bij Amuni te eten, een Italiaans restaurant, daar houden we beiden erg van. We hebben echter niet gereserveerd, maar gelukkig hebben ze nog een plekje!

Na het eten wandelen we nog wat door de stad en gaan op tijd naar het hotel. Er is een bad en na het vele lopen is dat heerlijk!

 

Dag 2; rustig slenteren door de stad en terrasjes pakken

Na een heerlijk ontbijt gaan we weer de stad in. We checken uit, maar mogen de auto tot eind van de middag bij het hotel laten staan, fijn! Vandaag is het heerlijk weer en dat geeft de stad een hele andere uitstraling! We gaan naar het deel van de stad waar we nog niet zijn geweest en struinen nog wat rond. Veel winkels zijn wel dicht vandaag (zondag)

We doen vandaag rustig aan, zitten op een terrasje, lunchen en drinken een biertje bij de brouwerij van de stad waar overigens ook een rondleiding mogelijk is: de Halve maan. Hierna wandelen we nog wat en vertrekken eind van de middag weer terug richting huis.

Wat een heerlijk weekend!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.