Elba, Italië

Gepubliceerd op 19 juli 2022 om 22:38

Elba is een prachtig eiland. 


De veerboot vertrekt vanaf Piombino. Er zijn verschillende veerdiensten, met daarbij ook verschillende wachttijden, opties en prijzen. De duur van de tocht is afhankelijk van naar welk plaatsje in Elba je heen vaart. Wij kiezen ervoor om de auto mee te nemen (want lezen dan ov geen succes is daar), varen met Blu Navy en varen naar Portoferraio.


Vooraf hadden wij een route uitgestippeld. Google maps is hier niet te vertrouwen, je doet véél langer over de afstanden dan wordt aangegeven, het zijn veel slingerweggetjes en was door het hoogseizoen ontzettend druk (ondanks een vroege boot genomen te hebben). Daarnaast kan je niet overal komen waar google wel denkt te kunnen komen met een auto ;)
Door de drukte leuke snorkelplaatsjes bijvoorbeeld niet kunnen zien, want nergens te parkeren: parkeerplaatsen vol en langs de weg staan kon niet. Hierdoor viel Elba helaas erg tegen. Het is een prachtig eiland, maar niet in het hoogseizoen (voor ons). Ik kom hier graag een keer buiten het seizoen terug! Wij hebben alleen de noordkant gezien en helaas een hele hoop van de vooraf uitgestippelde dingen moeten overslaan..

De zonsondergang heeft echter alles goed gemaakt,  prachtige luchten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.