West Toscane, Italië

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 21:41

Wij houden van Italië, het landschap, de cultuur, het eten. We zijn er een aantal keer geweest en verblijven dit keer aan de westkust van de Toscane en maken uitstapjes naar San Vincenzo, Piombino, Pisa, Livorno en Elba, maar over deze laatste een aparte blog.

Op de terugweg naar huis zijn we langs Sisikon (Zwitserland) gereden, daar zou ik graag nog eens naar teruggaan. Wat een mooie plaats!

 

Park Albatros Village

We verbleven op Park Albatros Village van Human Travel. Bij deze organisatie hebben we vorig jaar ook verbleven en was ons erg goed bevallen. Het is een prachtige camping, met een erg leuk zwembad met glijbanen, speeleilanden en waterspuiten en strand op 800m. Er is volop animatie en ze hebben fijne huisjes. Wel afhankelijk van bij welke organisatie je boekt. Wij hebben gewoon bij de camping zelf geboekt. 
De omgeving is heel mooi. Een nadeel vond ik dat de plaatsjes wel allemaal een stukje rijden zijn. 

 

Pisa

Wie kent de stad met de scheve toren niet..?! Het is dan ook een hele toeristische stad. We zitten echter in het hoogseizoen, dus nóg drukker. Tip is dan om op tijd te gaan. Je kan redelijk in de buurt parkeren. Wij kiezen echter een dag uit waarbij de thermometer 41 graden aantikt dus na een rondje over het bekende plein, wat ondanks alle toeristen toch leuk is (zeker als je kijkt naar alle poserende toeristen ;)), maar waar nauwelijks schaduw is, houden wij het voor gezien en zoeken het zwembad weer op.

 

Piombino

Via Piombino kan je met de veerboot naar Elba, maar daarnaast is het een heel leuk plaatsje om te bezoeken! Het heeft een sfeervol centrum met leuke restaurantjes en mooie uitkijkpunten. 

 

San Vincenzo

San Vincenzo is een klein kustplaatsje met een groot strand. Het dorpje ligt vlakbij de camping (wel met de auto, anders is het 2u lopen). Je kan makkelijk parkeren en hier heb je een klein winkelstraatje en wat restaurantjes. 

 

Livorno

Livorno is een havenstad aan de Ligurische Zee aan de westelijke rand van Toscane, Italië. Het is de op twee na grootste havenstad aan de westkust van het land. We zijn hier 2 keer geweest, omdat we in eerste instantie het centrum hebben bezocht. Ik vond dit iets wat tegenvallen. Het stond aangeschreven als het Venetië van het westen, maar dat vond ik niet (Venetië vond ik veel sfeervoller). Op weg naar huis reden we langs een ander deel (Terrazza Mascagni), wat veel gezelliger was, dus hier zijn we een andere keer naar teruggegaan. De zonsondergang is vanaf hier trouwens supermooi!

In het centrum heb je de oude vesting, Fortezza Vecchia, is ooit gebouwd om Livorno te verdedigen tegen vijandelijke invasies. Dit is een bezoekje waard. 

Het Venetië-kwartier is een bijzondere wijk in het historische centrum van de stad. De wijk wordt, vergeleken met Venetië. 

Terrazza Mascagni is een charmante boulevard met opvallende zwart-witte tegels. Je hebt een mooi uitzicht over de zee.

 

Florence

Is trouwens ook nog een goede optie vanuit hier. Wij zijn hier echter al een paar keer geweest en slaan het daarom dit jaar over. Ben je er nog niet geweest? Breng dan zeker ook daar een bezoekje! Bezoek hier o.a. Duomo, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, Piazzale Michelangelo met mooi uitzicht over Florence, etc.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.