Ameland, Nederland

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 17:41

Denk je aan Ameland? Dan denk je al snel aan de vuurtoren. Het is een prachtig eiland met van alles te doen!

 

Verblijf

Wij verbleven bij Qurios Ameland, onderdeel van Roompot. Het was een heel leuk huisje waarbij de kinderen in een soort bedstee sliepen.  Ik vond het een heel leuk park! Er worden allerlei activiteiten aangeboden, maar er is geen zwembad. Deze is overigens wel bijv. bij sommige andere parken opengesteld of je kan naar zwembad de Golfslag wat voor iedereen toegankelijk is.

 

Schatzoeken 

Via het park kan je metaaldetectors lenen (gratis). Ik heb dit altijd al eens willen doen! Met een metaaldetector over het strand kijken wat er allemaal ligt. De kinderen waren ook enthousiast! Op het strand uiteindelijk niet veel gevonden, de detectors zijn niet supergoed, maar in de speeltuin van het park waren allerlei letters in het zand verstopt wat het voor de kinderen erg leuk maakte!

 

Wadexcursie

Ik vind het zo bijzonder om te zien, veel meer dan bij het strand waar wij wonen, hoe eb en vloed verschillen. Het ene moment zie je de zee tegen de kade aan klotsen en een paar uur later zakt de zee een paar meter en kan je op de bodem lopen. Zo bijzonder! Op mijn bucketlist staat o.a. 'wadlopen'. Nou was dat, 3u lopen en de veerboot terug pakken met 2 jonge kinderen en een hond nou net niet heel handig (dus ooit nog een keer..?). Maar we hebben wel een soort wadexcursie gedaan. Gericht op de kinderen, maar wij vonden het ook erg leuk en hebben weer e.a. bijgeleerd. Een van de dingen die ik geleerd heb tijdens de excursie is; hoe zie je of een krab een mannetje of een vrouwtje is? Draai ze ondersteboven en je ziet, vooral bij deze krabbetjes duidelijk verschil. Zie je een "vuurtoren", dan is het een mannetje. De buik van een vrouwtje is meer rond en breed. Leuk hè?!

 

Robbentocht

M'n zoontje heeft het er nog dagelijks over. We gingen met de boot zeehondjes kijken. Halverwege nog even op een schepenbank rondgekeken, gekeken of we zelf een beetje konden vinden wat de gids ons laten zien had een dag ervoor en toen verder om zeehondjes te spotten. Jaaa en daar waren ze dan, lekker liggend in het zonnetje: de zeehonden!

 

Opvallend vonden wij de hoeveelheid dode vogels die op het strand en in de natuur lagen. Niet dat er om de paar meter een vogel ligt hoor, maar in de stad waar wij wonen zie je die zelden. Enkel als er een aangereden is en dan is het vaak snel opgeruimd. Later hoorden we dat het mogelijk met de vogelgriep te maken had.


Verder is de natuur op Ameland heel mooi en is wandelen fijn! Fietsend het eiland verkennen kan ook, dat hebben we 10 jaar geleden wel gedaan, maar dit keer niet.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.