Beach cleanup, Scheveningen

Gepubliceerd op 26 maart 2023 om 21:00

We hebben meegedaan aan de Eneco Clean Beach Cup. De grootste strandschoonmaak van België en Nederland. Samen met 3000 andere vrijwilligers hebben we onze kustlijn proper en plasticvrij gemaakt.

 

Je kon op verschillende plekken terecht door heel Nederland (kustplaatsen). Wij hebben meegedaan op Scheveningen. Door op te geven met hoeveel personen je kwam werden er (kinder)grijpers en emmers voor je klaargezet. Je mocht ook eigen materiaal meenemen. En er waren allerlei activiteiten op verschillende plekken. 

 

Het was iets wat onze dochter al een hele tijd graag wilde doen, met een grijper afval ruimen, voor een beter milieu, ik kan zoiets alleen maar aanmoedigen dus toen ik deze actie voorbij zag komen heb ik ons gelijk opgegeven. Ik was eerlijk gezegd een beetje sceptisch, want hoeveel zou er liggen eind van de middag na al een ochtend opruimen, na de winter (want ja zomers ligt er een hoop troep wat door badgasten niet wordt opgeruimd, maar 's winters?). Maar we hebben toch in relatief korte tijd een emmer vol gevuld, met plastic, dopjes, glas en andere rommel.. Het was een geslaagde actie!  Er is uiteindelijk 5 ton (5000kg) afval verzameld! 

 

Voor ons en de kinderen een goede bewustwording en leuke bezigheid.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.