Annemieke's pluktuin, Hillegom

Gepubliceerd op 12 april 2023 om 21:50

In de lente komen naast de bloesem ook alle bollenvelden weer op. Een grote toeristische attractie in Nederland. Geef ze ongelijk, het is een prachtig gezicht al die gekleurde velden. 

 

Je kunt gewoon door de bollenstreek rijden,  hier worden verschillende opties in aangeboden, naar keukenhof, maar er zijn ook diverse kwekers die de mogelijkheid bieden om zelf te plukken. Nadeel vind ik persoonlijk dat je vaak een vrij hoge entree betaalt. Daarom kozen wij voor een uitje naar Annemieke's pluktuin. Hier betaal je geen entree, maar reken je enkel de geplukte bloemen af.

 

Heel eerlijk, ik had het wat groter verwacht. Het is een kleinschalige kwekerij in Hillegom. Kindereren (of jijzelf) kunnen zelf tulpen plukken (staat een bord bij wat de handigste manier hiervoor is) en als je een leuk bosje hebt (of meerdere) loop je naar binnen en rekent deze af. Ondanks dat mijn verwachtingen wat anders waren, was het een leuk uitje! De kinderen moesten even doorkrijgen hoe je de tulpen moet plukken (goed onderaan de steel) en welke (niet de tulp die al zowat uitgebloeid is, maar juist een die nog wat dicht zit), maar uiteindelijk gingen we met een leuk bosje naar huis! En als je er dan toch bent is even door de bollenstreek rijden natuurlijk mooi ;)

 

↬ Openingsperiode is beetje afhankelijk van bloeiseizoen, check hun socials. 

↬ Daarna geopend op alle dagen van 09.00 - 16.00, inclusief feestdagen (apr '23)

↬ Het is kleinschalig, en toen wij er waren erg rustig

↬ Parkeerterrein aanwezig, met voldoende plek

↬ Toiletten aanwezig, maar geen horecagelegenheid 

↬ Honden zijn niet toegestaan 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.