Amsterdam Light Festival

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 22:31

In december en januari wordt Amsterdam omgetoverd tot een openlucht lichtkunstmuseum. Dit jaar is de twaalfde editie en is het thema: 'Loading... Revealing Art, AI and Tech'. 

Er is aan de kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (ook wel 'AI') op ons alledaagse leven. Hoe we communiceren, contact leggen en creëren, wordt allemaal beïnvloed door technologie en AI. De kunstwerken belichten verschillende perspectieven op het thema.

 

Er is een route uitgezet die je kunt lopen langs alle 20 kunstwerken van internationale kunstenaars, maar je kan ook met een rondvaartboot of wandelen onder leiding van een gids. Via de app kan je een kaart kopen met de route en meer informatie bij elk kunstwerk inzien. De route is ci 7 km. Met de boot, koop je een kaartje voor de rondvaart en wordt er onderweg het een en ander verteld.

 

Persoonlijk vonden we de rondvaart wel prijzig om met z'n vieren te doen en vinden de wandeling (zelfstandig) een goed alternatief.

Wij starten de route net naast de Dam. We hebben hier namelijk eerst gegeven bij La Piazza. Deze zit midden op de dam, reserveren is daarom wel handig. Hier kan je een betaalbare, lekkere pizza eten! Het is er wel erg druk en een komen en gaan van mensen. Wil je dus wat uitgebreider en rustiger eten, is het misschien verstandiger om ergens anders heen te gaan. Het eten is echter heel lekker en er komen veel toeristen en Italianen zelf, een goed teken. 
Doordat we iets verder op de route starten lopen wij geen 7km, maar zijn met de kinderen dus is de route van 5,5 km die wij doen groot genoeg. We hebben de kaart via de app gekocht. We zien verschillende kunstwerken en de meningen hierover verschillen af en toe zoals dat vaak met kunst is. Naast de kunstwerken is Amsterdam in het algemeen nu mooi versierd met allemaal verlichting, kerstversieringen, etc. en is het leuk om zo door de stad te wandelen!

 

↬ Amsterdam light festival is geopend van 30 nov 2023 t/m 21 januari 2024

↬ Van zondag t/m dinsdag staan de lichten aan van 17.00 tot 22.00 uur. (kerstvakantie tot 23.00) en van woensdag t/m zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur. Uitzondering is 31 dec, dan staan de lichten uit.

↬ Het evenement is gratis te bezoeken. Om de exacte route te verkrijgen, moet je deze via de app kopen. Kies je voor een rondvaart, moet hier uiteraard een kaartje voor worden gekocht (26,50 pp). Er is ook een wandeltour mogelijk, dan loop je onder begeleiding van een gids de route voor 21,50 pp.

↬ Je start bij Amsterdam Centraal en loopt de ronde in 7 km.

↬ Tip; kom je niet uit de buurt van Amsterdam, kies dan voor een P&R. In Amsterdam betaal je al snel 5eu per uur om te parkeren. Via een P&R zijn wij voor met z'n vieren in totaal 8,50 kwijt zijn (Parkeren incl. ov ritje naar Amsterdam Centraal en terug). Check de website voor meer info

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.