Lumineuze nachten, Utrecht

Gepubliceerd op 30 december 2023 om 08:28

In december wordt Kasteel de Haar omgetoverd tot een indrukwekkend decor voor een magische wandeling vol betovering.

 

In circa een uur (2,5 km) wandel je door het kasteelpark waarbij je langs lichtinstallaties en projecties loopt. Elk jaar is er een nieuw verhaal wat er wordt verteld. Het is echt prachtig! Helaas regende het hard en onweerde het zelfs, maar we hebben genoten. Voor ons (mijn man en ik) de eerste keer dat we hier zijn, maar ik denk zeker dat de kinderen dit ook erg leuk hadden gevonden.

Parkeren was goed geregeld. We hadden van te voren een parkeerticket gekocht, maar dat kon daar evt. ook nog. Je moet bij uitrijden een kaartje afgeven.  Het was druk, maar doordat je allemaal dezelfde route in dezelfde richting loopt, viel de drukte niet zo op. Er staat duidelijk met pijlen en via afgezette wandelpaden aangegeven hoe je moet lopen. Ondertussen sta je telkens even stil om een stuk van het verhaal te horen wat geprojecteerd wordt. Het park is verder mooi verlicht door de verlichte bomen, projecties op het kasteel, etc.

Wij vonden het een hele leuke ervaring! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het verhaal niet helemaal meegekregen heb doordat het onweerde en met bakken uit de lucht kwam, daardoor hebben we niet overal even lang stilgestaan. De projecties en verlichtingen vonden wij wel erg mooi!

 

↬ Dit jaar van 7 dec 2023 t/m 7 jan 2024

↬ Geschikt voor alle leeftijden

↬ Rolstoeltoegankelijk

↬ Kaartje kost 19 eu voor volwassenen, 14eu voor 5 t/m 12 jaar, 0 t/m 4 zijn gratis. Let op: het is vaak uitverkocht dus van te voren een kaartje reserveren + een tijdslot is verstandig.

↬ Parkeren mogelijk op het terrein voor het kasteel, wel een parkeerkaartje nodig ( 10 eu). In de directe omgeving geldt een parkeer verbod. 

↬ In het begin zijn toiletten en ergens halverwege nogmaals. Daar is ook de mogelijkheid om wat eten en drinken te halen.

↬ Kasteellaan 1, Utrecht

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.