Candlelight concert

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 09:38

Stel je voor..

Een prachtige ruimte, vol kaarsen en prachtige muziek. Dat is wat de Candlelight concerts zijn.
Op unieke locaties in steden over heel de wereld ervaar je muziek bij kaarslicht, intieme concerten met artiesten van wereldniveau. Je kunt tussen verschillende genres muziek kiezen zoals 'a tribute to Coldplay, Queen, Adele, Hans Zimmer, Vivaldi, Pink Ployd, Ed Sheeran, Beatles, Rihanna, etc. Er wordt daarbij het esemble gekozen wat het best bij het programma past. Dit kan een enkele piano zijn, strijkkwartet, brassband, zang en gitaar, etc. 

 

Hoe werkt het?

  • Via de website kan je zien welke concerten er in welke steden zijn, op welke data. Als je hier je keuze in hebt gemaakt kan je een kaartje voor een bepaalde zone kopen (soort 1e rang, 2e rang, 3e rang). Stoelnummers zijn er niet. Het gaat volgens het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt', dus het loont om op tijd te komen. 
  • Er kunnen geen kaartjes aan de deur gekocht worden.
  • Toegang is voor de leeftijd 8+, kinderen onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.
  • Je kunt een half uur voor start aanwezig zijn en krijgt dan in jouw zone een stoel toegewezen. Het concert start op tijd. Ben je te laat? Dan kun je niet meer naar binnen.
  • Het concert duurt circa een uur. 
  • Tijdens het concert mag er niet gefilmd en niet gefotografeerd worden. De muzikanten geven aan op welk moment (aan het einde) dit is toegestaan (zonder flits). Dit is om hinder te voorkomen voor de muzikanten, maar ook voor jou als publiek. Het is namelijk heel storend om in een ruimte met enkel kaarslicht, ook verlichte schermen van telefoons te zien. Dat zou de hele ambiance naar beneden halen.
  • Dieren zijn niet toegestaan, als je een hulphond hebt kun je dit van te voren aanvragen via de website.

 

Mijn ervaring

Samen met mijn moeder ging ik naar a tribute to Coldplay in het Omniversum. Voor wie dit niet kent, het Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag waarbij het scherm als een halve bol over het publiek heen staat. Dit was wat mij betreft zowel een voordeel als een nadeel. Een nadeel is dat het 'podium' in het Omniversum vrij klein is, dit vond ik jammer. Hierdoor vielen de geziene beelden met honderden kaarsen ietwat tegen, maar de sfeer was nog steeds mooi. Het voordeel is dat er op de achtergrond beelden afgespeeld werden van sterrenstelsels en het heelal, wat ook wel mooie sfeerbeelden gaf. Dat zul je in bijvoorbeeld een kerk weer niet zien. Neem dit eventueel mee in overweging om voor deze locatie te kiezen. 
Bij ons waren er vier strijkers. We vonden het een hele mooi ervaring! De kaarsen overal, beelden van het heelal op de achtergrond en het intieme is prachtig. Een uur is naar mijn mening wel voldoende. Wellicht als er meer afwisseling was geweest qua instrumenten dat dit een ander gevoel had gegeven. Nu was het prachtig, maar ook genoeg. Mede hierdoor vonden wij beiden de prijs-kwaliteitverhouding niet in verhouding. Het is vrij prijzig voor een uur (34 tot 54 euro per kaartje, prijzen kunnen overigens iets verschillen per locatie).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.