MSC met ErVaar cruisereizen

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 22:20

Vandaag mocht ik op uitnodiging van ErVaar cruises op het nieuwste schip van Mediterranean Shipping Company (MSC) kijken: Euribia.
Dit is het 22e schip van MSC cruises nadat ze in 2003 ook cruises zijn gaan aanbieden na jaren lang alleen cargo vrachtschepen te hebben gehad. 

 

MSC Euribia

MSC Euribia is in juni 2023 gedoopt in Kopenhagen. Ze hebben veel tijd gestopt in het vergroenen en hun motto 'save the seas'. Het schip vaart op LNG en Bio-LNG, deze laatste maakt dat het met netto 0 broeikasgassen vaart. Het schip is zo gebouwd dat het het milieu zo min mogelijk belast. Dat gaat van brandstofgebruik tot aan afvalbeheer (60% van het afval kan gerecycled worden), verwarming, verlichting (alles is LED) en vermindering van onderwater geluid. Verder zijn op de romp allerlei zeedieren afgebeeld en zijn er in het schip diverse kunstwerken te vinden van gerecyclede plastic flesjes etc. en in de kidsclub is een projectruimte over duurzaamheid.

Het schip is 331 meter lang, heeft 18 dekken, 10 restaurants, 21 bars/ lounges, 5 zwembaden, 2419 hutten (17 soorten) en kan 6327 passagiers meenemen en 1711 bemanningsleden.

Leuk detail: Dit schip heeft geen 17e etage, dit is een ongeluksgetal in onder andere Italië en MSC is een Italiaans familiebedrijf. Er is wel een 13e etage.

 


Cruisen is voor iedereen

Het beeld dat cruisen alleen voor pensionado's of bejaarden is, is achterhaald. Afgelopen jaar waren op dit schip 31% van de bezoekers families met kinderen en op de tweede plek stellen tussen de 45 en 65 jaar. Het voordeel van cruisen is dat je maar 1x je koffer uitpakt. De cruise is je hotel, vervoersmiddel en entertainment. Het is voor veel verschillende doelgroepen geschikt (jongeren, gezinnen met kinderen, stellen, singels, ouderen etc.), heeft diverse bestemmingen over de hele wereld en verschillende duren; van een paar dagen tot paar maanden. Daarnaast kan je de cruise zo duur maken als je zelf wilt, van budgetopties met kleinere schepen of binnenhutten tot aan een butler die 24/7 alles voor je regelt in exclusieve VIP gedeeltes van het schip met MSC Yacht Club en alles daartussen.

 


Wat te doen op een cruiseschip

Aan entertainment kun je je lol op, voor iedere leeftijdscategorie is er wel wat te doen. Zo is er in MSC Euribia een theater met elke avond twee shows, een casino, diverse barretjes, lounges en restaurantjes, elke avond optredens van Big Band at Sea met 19 muzikanten en zangers, verschillende zwembaden, een water- en klimpark, tienerdisco, sportruimte, voetbal/basketbal ruimte, kinder- en tienerclubs, gamehal, een Spa met sauna, bubbel- en stoombad, behandelings- of massageopties, een barber, nail salon, etc. En in het hart van het schip vind je de Gallaria Euribia. Een prachtige ontmoetings- en uitgaansplek met de langste LED-dome op zee waar diverse winkels, restaurants en bars te vinden zijn.

 


ErVaar cruises

ErVaar cruises is het bedrijf van Kim, zelf al meer dan 30 jaar ervaren cruiser. Ze biedt (kosteloos!) advies aan mensen die geïnteresseerd zijn in een cruise en kan helpen bij het vinden en boeken van een cruise die bij jou past, van budget tot dure reizen. Ze weet meestal precies hoe je een goede deal kan krijgen en je kan hierdoor veel geld besparen! (Niet alleen bij MSC). Ook als er nog zaken bijgeboekt moeten worden zoals een vlucht, hotel of verlengd verblijf kan ze met je meekijken naar de beste mogelijkheden. Daarnaast is zij het vaste aanspreekpunt vanaf het eerste contact tot het moment dat je weer van boord gaat, dus bij vragen of zorgen kan je bij haar terecht, 24/7.

Kijk voor meer info, vragen of contact op haar website.

 


Mijn ervaring

Ik ben nooit eerder op een cruiseschip geweest en ik vond het fantastisch om een keer te zien! Na een security check (aantal maal) mochten we aan boord waar we door MSC werden verwelkomd met koffie, thee en lekkers. Er werd het een en ander verteld over MSC en hun nieuwste schip Euribia, waarna Kim ons rondleidde over het schip.


Bizar dat zo'n groot 'flatgebouw' met alles er op en eraan kan varen en in alles is voorzien. Mooi ook hoe bepaalde ruimtes (lounges, sporthal, etc.) gelegen zijn aan de buitenkant met mooie grote raampartijen. Het uitzicht op Rotterdam is al super, hoe zal dat op andere prachtige bestemmingen zijn..?!
Ik denk dat mijn kinderen een cruise zoals deze ook fantastisch zouden vinden! 'Helaas' was het schip volgeboekt waardoor we de hutten niet hebben kunnen zien, maar de afbeeldingen waren zelfs voor de meest eenvoudige hut mooi. Let wel op dat een cruise budget kan, maar er bepaalde dingen zijn waar extra kosten bij komen kijken. Denk aan bijvoorbeeld een drankenpakket (koffie, thee, water en sap is inbegrepen, maar wijn, bier, frisdrank etc. niet standaard), WiFi, excursies bij plekken waar je aanmeert, spa, bowlen, bepaalde games (dit is evt. met een fun pass (gereduceerd tarief) op te lossen), etc. Het buffetrestaurant en een à la carte restaurant zijn inclusief, maar de specialiteiten restaurants niet. Laat dit je niet afschrikken, maar houdt er wel rekening mee. Veel is inclusief, maar niet alles. Kinderen reizen daarentegen tegen een gereduceerd tarief mee waardoor je niet duurder uit hoeft te zijn dan een vakantie naar bijvoorbeeld Mallorca.

Na de rondleiding kregen we een heerlijke 3 gangen lunch aangeboden en heb ik met andere aanwezigen (veel ervaren cruises) ervaringen kunnen uitwisselen waardoor ik nog meer te weten ben gekomen over een cruise vakantie. Zo zijn er soms bepaalde thema-avonden voor het diner (niet verplicht, maar de meesten vinden dit wel leuk). Ik ga het zeker in mijn achterhoofd houden om een keer te doen, lijkt me een mooie ervaring! 


Ik vond het ook bijzonder om te zien hoe het schip onderhouden wordt. Bij aankomst waren ze het schip aan het schoonspuiten, je zag mensen binnen stofzuigen en na afloop zelfs mensen het schip verven aan de buitenkant. MSC Euribia ziet er dan ook van binnen en buiten prachtig uit. Het personeel is daarnaast ook heel vriendelijk en behulpzaam.

 

Impressie foto's

Bekijk zeker de foto's hieronder voor nog meer impressies! Of kijk op mijn instagram, tiktok of facebook voor filmpjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Cees
4 maanden geleden

Mooie impressie, Elize. De mooie foto's en tekst zijn uitnodigend !