'Hoe vind je die leuke uitjes?'

Gepubliceerd op 3 januari 2024 om 12:25

Deze vraag wordt me wel eens gesteld en ik zal in deze blog antwoord geven op hoe ik dat doe.

 

Volg mensen en bedrijven op Social Media.

  • Volg mensen die op uitjes gaan die jou aanspreken. Ben je moeder en ben je geïnteresseerd in uitjes met kinderen? Volg dan andere moeders die vaak op uitjes met kinderen gaan. Ben je geïnteresseerd in allerlei musea, volg dan mensen die dat veel doen. Kom je liever in nieuwe restaurants, volg dan mensen die hier veel heen gaan, etc.
  • Volg daarnaast bedrijven bij jou in de buurt of die jou aanspreken. Er worden namelijk regelmatig activiteiten georganiseerd bij diverse bedrijven, die leuk zijn om naar toe te gaan. Volg bijv. een plantencentrum bij jou in de omgeving. Bij mij in de buurt zit bijvoorbeeld een intratuin waar vaak speurtochten of knutselmiddagen zijn, zijn er wel eens slangen, prinsessen of draaimolens etc. Of volg een buurtcentrum, kinderboerderij, pluktuin, theater, etc. bij jou in de omgeving zodat je op de hoogte bent van de leuke activiteiten die worden georganiseerd.
  • Denk daarnaast ook aan activiteiten die door de gemeente worden georganiseerd of grotere evenementen. Deze grotere evenementen zijn er vaak jaarlijks of komen een aantal keer per jaar terug. Zo vind ik foodtrucks/ foodfestivals leuk, volg ik wat er in Den Haag en Scheveningen wordt georganiseerd op bijvoorbeeld indebuurt, kidsproof en volg ik bepaalde evenementen.
  • Facebook heeft ook een functie: 'evenementen' waarbij je kan zien wat er in de omgeving te doen is.

Zo raak je op verschillende manieren geïnspireerd en kan je doen wat jou aanspreekt en wat jouw budget toelaat. Veel dingen zijn gratis, denk aan (natuur) speeltuinen of bepaalde evenementen zoals bijv. het vliegerfestival of beach clean up. Soms wordt er een kleine bijdrage voor materialen gevraagd zoals bij knutselmiddagen of als je een vlechtje, schmink of glitter tattoo laat zetten of je betaalt (hogere) entree prijzen voor bijvoorbeeld een dierentuin. (Check hiervoor trouwens Actie  van de dag, Tripper, Vakantieveilingen, Voordeeluitjes, ANWB, Social Deal, Spoordeelwinkel of andere actiepagina's voordat je gaat! Er is bijna altijd wel ergens korting)

 

Websites

  • Houdt bepaalde websites in de gaten. Soms hebben bepaalde pagina's agenda's met uitjes die ze bijhouden. Of kan je zoeken naar een bepaalde datum en kan je zien wat er dan op welke plek te doen is. Voorbeelden zijn: uitjes.nl, kidsproof.nl, denhaag.com, maar ook de hier  bovengenoemde websites met kortingsmogelijkheden. 
  • Ga je op reis? Lees dan blogs, tripadvisorzoover, booking.com, pagina's van reisbureaus etc. over die plek. Vaak staan hier recensies van anderen op over het betreffende hotel/ camping, etc. maar ook tips wat leuk is om te doen in de omgeving. Hier staan vaak ook ongecensureerde foto's bij, wat ik zelf fijn vind om een eerlijke indruk te krijgen van een plek en te beslissen of ik het de moeite waard vind om heen te gaan.

 

Agenda

Zet vervolgens deze activiteiten in je agenda, of sla ze op. Ik zet soms dingen in mijn agenda die nog ver weg zijn, omdat ik het anders vergeet. Als ik het dan in de agenda terug zie, denk ik oja! en kan ik altijd nog kiezen of het uitkomt om er heen te gaan.  Let op, dit kan vaak alleen bij dingen die gratis zijn, anders ben je vaak te laat met kaartjes kopen. Of kijk voor lastminute tickets op ticketswap.

Ik heb een hele tijd printscreens gemaakt van dingen waar ik heen wilde en deed dit in een specifiek mapje van mijn telefoon. Hier keek ik dan in als ik bijv. een weekendje weg wilde gaan, wat een leuke plek is die ik opgeslagen had om heen te gaan. Een nadeel hiervan is dat als je er heel veel opslaat, zoals ik, je het overzicht kwijt raakt. Ik ben daarom meer fan van de volgende tip.

 

Google maps

  • Sinds een half jaar gebruik ik google maps om plekken in te pinnen. Je kan dan plekken opslaan en er eventueel een notitie bij zetten. Dan krijg je allemaal vlaggetjes zoals in de afbeelding onderaan. Als ik dan een keer een dagje of weekend weg ben kijk ik naar de kaart of ik vlaggetjes in de buurt heb opgeslagen en of dat leuk is om op dat moment naar toe te gaan.
  • Google maps gebruik ik ook om te ontdekken of er iets leuks in de buurt zit. Dit staat vaak aangegeven met een cameraatje voor een fotogenieke plek, mes en vork voor een restaurant, persoon met een stok voor wandeltocht, etc. Vaak staan er foto's bij van anderen om al een indruk te krijgen van een plek. Let op; soms geven deze foto's wel een vertekend beeld! Zo lijkt een plek soms rustig, maar is het mega druk, of is iets in het echt heel klein terwijl dat op de foto helemaal niet zo was, etc.

 

Ik hoop dat je nu wat ideeën en inspiratie hebt opgedaan. Mocht je zelf nog een leuke tip hebben of vragen, hoor ik het graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.