Toscane, Italië

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 22:15

We verblijven deze zomer bij het Gardameer en maken uitstapjes naar o.a. Verona, Venetië, Florence, Sirmione. Het is midden in de corona waardoor er wat beperkingen en maatregelen zijn.

 

We verblijven op camping Altomincio in Valeggio sul Mincio. Het is een echte familiecamping met een fantastisch zwembad voor de kinderen. Het ligt zo'n 8 km (15 min met de auto) van het Gardameer af. In de buurt zijn vele leuke plaatsjes om te bezoeken.

 

Gardameer

Het Gardameer is het grootste en een heel mooi meer in Noord Italië. Wij besluiten om fietsen te huren en om er omheen te fietsen. We starten in Peschiera del Garda (wat overigens een leuk plaatsje is!) gaan rechtsom, een stuk op de kaart naar boven langs het meer en dezelfde weg weer terug. Het mooie is dat je een heel groot stuk echt vlak langs het water kan fietsen.

 

Verona

De oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een leuk oud centrum om doorheen te wandelen, te eten of wat winkeltjes te kijken. Het wordt ook wel de stad van Romeo en Julia genoemd, je kan het bekende balkon zien bij Casa Capuleti, tegenwoordig Casa di Giulietta. 

 

Venetië

Het is een stukje rijden (1,5u), maar als je hier in de buurt bent vind ik dit persoonlijk wel een stad om te bezichtigen. Het is heel sfeervol, romantisch, mooi en nu door de coronatijd ook rustig (voordeel van de corona..). Sommigen hebben het over een bepaalde stinkende geur van het water. Persoonlijk heb ik dit in de 3x dat ik er nu ben geweest in verschillende jaren nooit ervaren. Mogelijk ligt dit aan de periode, weersomstandigheden of iets dergelijks?
Must see? San Marcoplein, San Marco Basiliek, Dogepaleis, Canal Grande, Rialtobrug, Brug der zuchten, etc.
Tip is gewoon rondwandelen, ook waar geen toeristen zijn, misschien juist! Hier is het rustig, maar de straatjes zijn overal sfeervol, op verschillende plekken zijn leuke restaurantjes. Zo zijn we vlak achter het San Marcoplein in een heel leuk straatje terecht gekomen, hebben gegeten aan het water, waar gondels voorbij kwamen en de prijzen laag waren.
Varen in een gondel was een van de toeristische dingen die ik wel heel graag een keer wilde doen. Ja, er hangt wel een prijskaartje aan, maar het was wel echt heel leuk om eens te doen. Om de prijs te drukken kan je evt. samen met anderen een gondel delen. 

 

Florence

Florence is nog een groter stuk rijden (2 uur en 45 min), maar wel een stad die leuk is om te bezoeken als je in de buurt bent. De sfeer in de stad is leuk, de gebouwen zijn mooi en als je van musea houdt kan je hier ook van alles zien. Bezoek hier o.a. Duomo, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, Piazzale Michelangelo met mooi uitzicht over Florence, etc.

 

Sirmione

Een (erg toeristisch) dorpje aan het Gardameer. Je kunt hier niet met de auto komen, maar wel ervoor parkeren. Het is een soort schiereiland. Het is handig om op tijd te gaan, want het kan lastig worden om in het hoog seizoen een parkeerplek te vinden, vaak staat er ook een file naar het stadje toe. Het is druk, maar toch wel een leuk plaatsje om te bezoeken. Het is leuk om rond te wandelen en er zijn mooie doorkijkjes.

 

Verder kun je wijnproeverijen doen, nog meer kleine dorpjes bezoeken, is er een dierentuin en aquapark in de buurt en waarschijnlijk nog veel meer!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.