Stoomtrein Katwijk Leiden

In het stationsgebouw koop je een treinkaartje. Als je doorloopt kom je op het perron van station Valkenburg. Zes keer per dag vertrekt vanaf hier de bijna 100 jaar oude stoomlocomotief die een rondje om het Valkenburgsemeer rijdt. Ontdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger.

Lees meer »

preHistorisch Dorp, Eindhoven

Het preHistorisch Dorp is een openlucht museum waar je de prehistorie kan herbeleven met jagers en boeren en de middeleeuwen met ridders, monniken,  steden en straten. Het museum is al een aantal keer verkozen tot hét kidsproof museum van Noord-Brabant.

Lees meer »

Candlelight concert

Een prachtige ruimte, vol kaarsen en prachtige muziek. Dat is wat de Candlelight concerts zijn.Op unieke locaties in steden over heel de wereld ervaar je muziek bij kaarslicht, intieme concerten met artiesten van wereldniveau. Je kunt tussen verschillende genres muziek kiezen zoals 'a tribute to Coldplay, Queen, Adele, Hans Zimmer, Vivaldi, Pink Ployd, Ed Sheeran, Beatles, Rihanna, etc. Er wordt daarbij het esemble gekozen wat het best bij het programma past. Dit kan een enkele piano zijn, strijkkwartet, brassband, zang en gitaar, etc. 

Lees meer »

Wijnfestijn

Het Wijnfestijn tourt door heel Nederland om unieke locaties om te toveren tot een gezellig Wijnfestival. Je kunt hier heerlijke wijnen proeven, gerechtjes eten en er is gezellige muziek. 

Lees meer »

Tribute to MTV Unplugged

'Wie aan MTV Unplugged denkt, denkt aan de vocale uithaal van Kurt Cobain, Eddie Vedder die teksten op zijn arm schreef, enerzijds de melancholie van Alice in Chains en anderzijds de luchtigheid van Roxette. Maar vooral de sfeer en beleving is het grootste handelsmerk geweest in het succes van dit fantastische programma, dat met name zijn hoogtijdagen kende in de jaren ‘90'. Zo kondigt Rocko Events The Unplugged Experience - a Tribute to MTV Unplugged aan. Akoestische muziek, op zeer bijzondere locaties door heel Nederland. 

Lees meer »

Amsterdam Light Festival

In december en januari wordt Amsterdam omgetoverd tot een openlucht lichtkunstmuseum. Dit jaar is de twaalfde editie en is het thema: 'Loading... Revealing Art, AI and Tech'. 

Lees meer »

Imkerijdagen, Zoetermeer

Op de Landelijke Open Imkerijdagen kan iedereen het houden van honingbijen van nabij meemaken. Je kunt op bezoek gaan bij een imkerij en ervaren wat honingbijen zijn, wat hun functie in de natuur is, hoe en waarom het volk honing maakt en imkers het kunnen oogsten.

Lees meer »

SAR, Katwijk

Jaarlijks organiseert de Katwijkse reddingsbrigade op de eerste zaterdag in juli het internationale Search and Rescue event (SAR Katwijk). Het is een van de grootste hulpverleningsevenementen in Nederland. Er zijn demonstraties, shows en allerlei activiteiten vanuit de KNRM, politie, brandweer, ambulance en kustwacht. 

Lees meer »

Varend Corso, Zuid Holland

De bloemencorso is vrij bekend, maar ken je ook het varend corso? Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en  groenten. Drie dagen lang (dit jaar 23-25 juni) varen deze in thema versierde boten door de wateren van onder andere Westland, Schipluiden, Maassluis, Vlaardingen, Den Haag en Delft.  Het corso is een uithangbord voor de vele Westlandse kwekers. Naast de parade vinden er nog tal van activiteiten langs de kant plaats.

Lees meer »

Bunkerdag, Den Haag

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Eens per jaar, dit jaar op 3 juni, zijn er verschillende bunkers tussen Zeeland en de Waddeneilanden geopend voor publiek op 'Bunkerdag'.

Lees meer »