Festival Classique, Scheveningen

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 14:17

Bij dit jaarlijks terugkerende event op Scheveningen worden bezoekers verrast met combinaties tussen verschillende kunstvormen zoals dans, theater, film en klassieke muziek. Een groot deel van het event is gratis te bezoeken en voor een deel heb je kaartjes nodig.
Check hiervoor de website.

Festival Classique gaat buiten de gebaande paden en verwachtingspatronen van klassieke muziek, zonder aan de kwaliteit van de muziek af te doen. De concertprogramma's en locaties zijn hierdoor vaak anders zoals in de buitenlucht, midden op het strand.

Rondom het festivalterrein, op de boulevard en het Kurhausplein, verzorgt Festival Classique gratis optredens en culturele activiteiten. Dit jaar was er een zingende conductrice, aerial hoop van Belle Hannah, silent disco, boat en nog veel meer. Daarnaast is het multiculturele Muziekcafé, waar het festival een podium biedt aan jong talent ook gratis te bezoeken.

Ik mocht aanwezig zijn bij dit event op zaterdag.
We gingen eerst het bouwterrein op voor het Kurhaus. Er zijn hier werkzaamheden waarbij de boulevard met maar liefst 10 meter wordt  verbreed en groener wordt gemaakt. De renovatie duurt tot zomer 2025.
Wat dit weekend speciaal is, is dat Belle Hannah hier op de bouwplaats drie keer per avond op muziek van J.S.Bach een prachtige aerial hoop act liet zien. 
Verder zijn er bij het Lightpavilion, ter hoogte van Strandweg 9, prachtige concerten. Ik mocht aanwezig zijn bij het harpconcert van Remy van Kesteren. Helaas sloeg het weer om waardoor we geen mooie zonsondergang zagen, maar in een regenbui zaten. Het mocht de pret niet drukken, poncho's aan en genieten.

Rondom het Kurhaus en het Lightpavilion is ook van alles te zien, zijn er plekken om wat drinken en te genieten van muziek. Een mooie ervaring!

Lijkt jou dit ook leuk? Zet het dan vast in je agenda voor volgend jaar! (19 t/m 21 juni 2025)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.