Echternach & Müllerthaltrail, Luxemburg

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 13:33

Echternach

We verblijven een nachtje in Echternach. Het is de oudste stad van Luxemburg. Vanuit hier kan je ook een route van de Müllerthal Trail doen. Wij doen een stukje van de trail met de kinderen, omdat deze trail wel erg veel km voor ze heeft (37), maar slapen eerst een nachtje in deze leuke, gezellige stad (wat meer als een dorp aanvoelt).

 

We slapen in hotel le Postillon. Let wel goed op dat je naar de juiste plaats navigeert. We hadden geboekt via booking.com en hier was het niet geheel duidelijk, waardoor we in eerste instantie in een plaats een uur verderop terecht kwamen. Zag er overigens ook heel leuk en gezellig uit, maar wij wilden een stuk van de Müllerthal trail lopen en die is daar niet ;). In Echternach hebben we een familiekamer geboekt wat een grote kamer is met een tweepersoonsbed en een slaapbank. Het ligt in het centrum en kijkt uit op een straatje waarin je aan het einde de kerk en het stadhuis ziet. Het voelt dorps aan, het is erg rustig, ondanks het hoogseizoen en is niet heel groot. Er zijn verschillende restaurants aanwezig (sommige wel al volgeboekt) en een hele leuke wijnbar. Verder is het leuk om even over het plein te lopen, langs het stadhuis, de basilisk, er is een heel schattig boekwinkeltje, etc. 

 

Müllerthal 

De volgende dag rijden we naar de Müllerthal. In het gebied Müllerthal kun je prachtig wandelen. Er zijn drie route-opties die samen 112 km zijn. Daarnaast zijn er nog 4 optionele opties om bijv. je route te verlengen. Omdat 38 kilometer (1 route) te veel is voor de kinderen hebben we een stukje van de route gedaan en zijn daarna weer terug gelopen. We parkeren op de parkeerplaats Schiessentümpel. Vlak langs de weg is waterval is de Schiessentümpel, een kleine, schilderachtige waterval. Je kunt hier via de parkeerplaats heen lopen via een stukje van route 3, over de trap/ stairway Mëllerdall wat gebouwd is met hout uit de directe omgeving, na ongeveer een kilometer kom je bij de waterval uit. Daarna hebben we een stuk van route 2 gelopen, wat door 'klein Zwitserland' gaat. Route 2 kan je overigens ook in Echternach starten, waar we overnacht hebben. Gezien het aantal kilometers slaan wij een stukje over. We lopen langs grote rotsformaties, en 2 kloven: Goldfralee/ Goldfralay en Eilebuerg. Een heel mooi stuk! Wij zijn daarna weer teruggelopen. Het is een prachtige omgeving wat mij wel nieuwsgierig maakt naar de rest!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.