Bloesempark Amsterdamse Bos, Amstelveen

Gepubliceerd op 26 maart 2023 om 16:41

De lente komt er aan! Bloesem aan de bomen, temperatuur iets hoger en wat vaker mooi weer. Love it!
Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is dan wat mij betreft echt een aanrader, hier bloeien 400 Japanse kersenbomen. De beste periode om te gaan is meestal zo rond eind maart. Het bloeit maar 2 á 3 weken. Wanneer en hoe lang precies is weersafhankelijk.  Een wandeling door de rest het Amsterdamse Bos is ook mooi!

Inmiddels is dit een terugkerend jaarlijks uitje. Ik heb mijn dochter aangestoken met het fotografie-virus. Dit is zo'n mooi plekje in het voorjaar! Het is er vaak alleen erg druk en toeristisch. Afgelopen weekend nadat de klok was verzet en wij toch vroeg wakker waren (lang leve kleine kinderen) zijn we gegaan. Ik twijfelde erg, want het is toch weekend, maar met de hoop dat de meesten nog wel lekker lagen te slapen en het weer dreigend was, zijn we toch gegaan. En-er-was-bijna-niemand! Op wat hardlopers na.. toegegeven zoals je ook op de foto's ziet, het was geen fantastisch weer, maar wel droog en dus rustig! We hebben genoten! 
Na afloop zijn we gaan ontbijten bij de Mac Donalds met uitzicht op de start- landingsbaan bij Schiphol (10 min met de auto vanaf het bloesempark). Als de wind gunstig staat (was voor ons zo!) kan je ze hier zien opstijgen of landen. Tijdens ons verlate ontbijt hebben we vliegtuigen zien opstijgen, voor de kinderen was dit erg leuk! Fanatieke spotters zaten hier ook met verrekijkers en boekjes zodat we ook nog wat informatie over hetgeen we zagen kregen ;)

 

↬  Gehele jaar geopend, kersenbloesem is er meestal rond eind mrt.

↬  Er kan nabij geparkeerd worden, 10 min lopen, maar het is meestal erg druk, fiets of ov is soms aan te raden.

↬  Aangezien het een erg toeristische plek is, is het aan te raden in de ochtend door de weeks te gaan.

↬  Er zijn geen toiletten aanwezig.

↬  Je mag eten/ drinken meenemen, er is geen horecagelegenheid. (Nabij is wel de Mac Donalds met uitzicht op de start/ landingsbaan Schiphol, als de wind gunstig staan kan je ze hier zien vertrekken of landen. Mijn kinderen vonden het top!

↬  Honden en paarden zijn niet toegestaan.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.