Kom in de Kas, Westland Honselerdijk

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 22:00

Ieder jaar doen verschillende locaties door heel Nederland mee aan Kom in de Kas. Wij gingen naar het Westland waar het in Honselerdijk werd gedaan dit jaar. 

 

Volgens het event staat Kom in de Kas in het teken van groene liefde. Liefde voor elkaar, de sectie, de kweker en producten uit de kas. Afgelopen weekend op 1 en 2 april waren er 11 bedrijven uit de glastuinbouwsector die hun deuren open stelde voor publiek. Je kon binnen kijken hoe een kas er nou eigenlijk uit ziet en hoe het proces van de producten (groente, fruit, bloemen, planten) die zij verbouwen gaat.

 

We hebben gezien hoe de zaadjes worden geplant en hoe dit in stappen uitgroeit tot bloemen,  hoe paprika's worden verbouwd,  een kas met allerlei tropische planten en bomen,  hoe de planten water krijgen,  hoe er wordt geoogst, hoe er wordt omgegaan met bestrijding, etc. Erg leuk en leerzaam om eens te zien!

 

↬ Jaarlijks terugkerend event,  in 2023 op 1 en 2 april van 10.00 - 17.00 

↬ Met de fiets kan je bij locaties zelf komen, anders is er in de buurt te parkeren (check de website) en rijden er gratis bussen naar de locatie. 

↬ In sommige kassen wordt eten/ drinken aangeboden en zijn er toiletten toegankelijk.

↬ Er is muziek en zijn andere festiviteiten,  wisselend, zoals schmink, clown, etc.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.