Pavarotti Kijkduin

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 14:35

Pavarotti Kijkduin heeft het grootste zeeaquarium in een restaurant van Europa. In dit 40.000 liter gevulde zoutwater aquarium zwemmen allelei tropische vissen, een murene en twee black tip sharks!

 

Bij Pavarotti kun je ontbijten, lunchen en dineren.  Het menu is overwegend Italiaans, maar je kunt ook wat andere gerechten bestellen. Toetjes zijn van Pavarotti Dolce (het kleine zusje van Pavarotti) waarbij je onder andere een welbekende freakshake en andere lekkere toetjes kan bestellen. Er zijn meerdere Pavarotti vestigingen, maar in Kijkduin heb je de sharktank én heb je de optie om een sharktable te reserveren, waarbij je tafel tegen het aquarium aan staat.
In het zoutwateraquarium zwemmen naast allerlei tropische vissen dus twee black tip sharks. Deze haaien doen mee aan een volg-leer-groeiprogramma wat inhoud dat ze na ongeveer een jaar verhuizen naar een grotere tank ergens binnen Europa. Het zijn dus 'kleintjes'.  Deze haaien zijn geboren in gevangenschap, komen hier met een grote van ongeveer 50 cm en verhuizen bij ongeveer 100 cm naar een grotere tank.

 

Wij gingen hier avondeten met de kinderen en reserveerden een sharktable. Let op: je betaalt hier een toeslag voor, maar is wat mij betreft een aanrader.  De kinderen, maar ook wijzelf hebben onze ogen uitgekeken naar alles wat voorbij kruipt en zwemt. Elke keer zie je weer andere vissen. Op de tafel staat een QRCode waarmee je op een website terecht komt met meer informatie over het aquarium en de vissen die er in zwemmen. Zo kan je op zoek gaan naar bepaalde vissen, of opzoeken wat je net gezien hebt en hier wat informatie over lezen. Het eten was heerlijk! Wij boften, want de vissen en haaien kregen eten terwijl wij er zaten, ook een leuk gezicht hoe ieder dier dit weer anders aanpakt en verschilt in rangorde. Zo kwam ook de morene uit zijn rots tevoorschijn. 

 

↬ Dagelijks geopend van 09.00 - 01.00
↬ Adres: Deltaplein 205, Kijkduin 
↬ Honden zijn toegestaan 
↬ Voor een sharktable moet je vooraf reserveren en geldt een toeslag: 10 eu bij 4 persoonstafel, 15 eu bij 16 persoonstafel. Vóór 16.00 en na 21.00 geldt een korting van 50%  (feb '24)
↬ In de zomer of overdag heb je aan de buitenkant (raamkant) veel weerspiegeling door het licht van buiten, wel heb je evt. ook de sfeer van buiten. Aan de achterkant is minder weerspiegeling, maar zit de keuken. Houdt hier evt. rekening mee met reserveren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.